Pokud se vám podaří správně zvolit chutě, může se z obyčejného oběda nebo večeře stát gurmánský zážitek. Proměňte vaření a pečení v kuchyni v zábavnou alchymii a nebojte se experimentovat. Dnes se inspirujte našim receptem na špagety s krevetami a česnekem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Špagety s krevetami a česnekem
Co budeme potřebovat:
- 500 g špaget
- 3 lžíce rajčat
- olej
- česnek
- bazalka
- 400 g krevet
- 1 chilli paprička
- 1 hrst čerstvé petrželky
- sůl – podle chuti
- citronová šťáva – podle chuti
Na zdobení:
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Špagety uvařte podle návodu na obalu, nejlepší jsou – al dente a po uvaření a scezení je zalijte 1 lžící oleje.
2. Na pánev dejte zbylý olej, přidejte nasekanou chilli papričku a přidejte krevety. Lehce je osolte a za stálého míchání smažte, dokud nejsou úplně růžové. Nakonec krevety smíchejte s nasekanou petrželkou a pokapejte citronovou šťávou.
3. Přidejte do pánve uvařené těstoviny a vše dobře promíchejte.
4. Podle chuti hotové špagety s krevetami ochuťte solí, případně přidejte namletý pepř.
5. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou a pokapané olivovým olejem.
Přejeme dobrou chuť!