Špagety s krevetami a česnekem – tento recept si vás získá

Pokud se vám podaří správně zvolit chutě, může se z obyčejného oběda nebo večeře stát gurmánský zážitek. Proměňte vaření a pečení v kuchyni v zábavnou alchymii a nebojte se experimentovat. Dnes se inspirujte našim receptem na špagety s krevetami a česnekem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Špagety s krevetami a česnekem - tento recept si vás získá
Zdroj: iStockphoto

Špagety s krevetami a česnekem

Co budeme potřebovat:

  • 500 g špaget
  • 3 lžíce rajčat
  • olej
  • česnek
  • bazalka
  • 400 g krevet
  • 1 chilli paprička
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • sůl – podle chuti
  • citronová šťáva – podle chuti

Na zdobení:

  • čerstvá bazalka
  • olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. Špagety uvařte podle návodu na obalu, nejlepší jsou – al dente a po uvaření a scezení je zalijte 1 lžící oleje.

2. Na pánev dejte zbylý olej, přidejte nasekanou chilli papričku a přidejte krevety. Lehce je osolte a za stálého míchání smažte, dokud nejsou úplně růžové. Nakonec krevety smíchejte s nasekanou petrželkou a pokapejte citronovou šťávou.

3. Přidejte do pánve uvařené těstoviny a vše dobře promíchejte.

4. Podle chuti hotové špagety s krevetami ochuťte solí, případně přidejte namletý pepř.

5. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou a pokapané olivovým olejem.

Přejeme dobrou chuť!