Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na chutný hovězí guláš s kousky brambor a se zeleninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní, velmi jemný a chutný hovězí guláš s kousky brambor a se zeleninou – večeře hotová!
Co budeme potřebovat:
- 800 g hovězí maso
- 5 lžic rostlinného oleje
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 150 g celeru
- 4 stroužky česneku
- 60 g másla
- 400 g hub
- 2 lžíce mouky
- 200 g suché červené víno
- 200 g rajčatové pyré
- 1 lžička soli
- 3/4 mletá červená paprika
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička oregana
- 2 lžičky papriková směs
- 800 g převařená voda
- 600 g brambory
- 200 g zelený hrášek
- petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Hovězí maso nakrájejte na kousky.
2. Připravte si pánev s olejem. Rozehřejte olej na vysokou teplotu a vložte do něj kousky masa. Vařte na středním plameni 7 minut na vysoké teplotě, dokud nezhnědnou a poté je přendejte do hrnce.
3. Do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji 2-3 minuty osmahněte. Poté přidejte mrkev a celer nakrájené na malé kostičky, promíchejte a vařte 7 minut. Pak přidejte prolisovaný česnek a neustále míchejte. K hovězím kouskům v masa v hrnci přidejte osmaženou zeleninu.
4. Připravte si pánev s máslem a vložte do ní houby, osmažte je dohněda na středním plameni, přidejte mouku a neustále míchejte. Osmažte je a poté je přendejte do hrnce k ostatním ingrediencím.
5. Pak přilijte suché červené víno, rajčatový protlak. Osolte, opepřete černým pepřem, posypte rozmarýnem, tymiánem, oreganem, paprikovou směsí, posypte cukrem, zalijte převařenou vodou a vše důkladně promíchejte.
6. Přikryjte pokličkou a vařte 60 minut na mírném ohni. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a mražený zelený hrášek, ozdobte nasekanou petrželkou.
7. Podávejte ho s láskou.
Přejeme dobrou chuť!