Sháníte skvělý recept na jídlo, ideální na sváteční stůl? Krok za krokem vám představíme skvělý recept – vepřová krkovička plněná lahodnou náplní. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplné každý!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krkovička plněná lahodnou náplní
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg vepřové krkovice
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Náplň:
- 2 cibule
- svazek petrželky
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- hořčice – pro potíraní
- 2 rajčata
- 4-5 hub
- několik proužků slaniny
Příloha:
- 3-4 velké brambory
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- olivový olej – na potíraní
Omáčka:
- 2 červené cibule
- olivový olej – na smažení
- 130 ml červeného vína
- 1 bobkový list
- zrnka černého pepře – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 1 lžička celozrnné hořčice
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou krkovičku rozkrojte na 4 vrstvy, přikryjte ji fólií a vyklepejte. Osolte, opepřete z obou stran a masírujte rukama.
2. Plnění: Do mísy vložte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nasekanou petrželku, osolte, okořeňte mletou červenou paprikou, česnekovým práškem, černým pepřem a rukou dobře promíchejte.
3. Položte 3 nitě na vaření vedle sebe a na sebe do tvaru kostek a položte na ně maso. Potřete hořčicí a naneste připravenou náplň.
4. Rajčata a žampiony nakrájejte na půlměsíčky, naaranžujte je na maso potřené hořčicí a přidejte také několik proužků slaniny. Překryjte druhou částí masa, postup opakujte a maso pevně svažte nití na vaření, aby se nerozpadlo.
5. Vymažte zapékací misku a maso olivovým olejem. Přidejte brambory nakrájené na půlměsíčky, osolte je a opepřete.
6. Pečte v předehřáté troubě 70-80 minut při 180 °C.
7. Omáčka: Připravte si pánev s olejem a vložte do ní nakrájenou červenou cibuli, smažte ji 2 minuty a přilijte červené víno, přidejte bobkový list, okořeňte zrnky černého pepře a solí, přidejte plnotučnou hořčici a vařte 5 minut na mírném ohni.
8. Krkovičku plněnou lahodnou náplní s bramborami s přelitou omáčkou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
9. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=yK3IFXtTgUQ