Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na velmi chutné masové kuličky s brambory v italské rajčatové omáčce. Příprava pokrmu vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Určitě jsi je udělejte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové kuličky s brambory v italské rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1 kg mletého masa
- 5 snítek oregana, tymiánu, petrželky
- 1 snítka rozmarýnu
- 4 listy šalvěje
- 5 stroužků česneku
- 1/2 velké cibule
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1/2 lžičky bramborové mouky
- 3/4 šálku strouhanky
- 1 vejce
- 1/3 šálku vody
- 1 šálek žlutého sýra – čedar
Ostatní:
- olej – na smažení
- 7 – 8 brambor – příloha
Omáčka:
- 1/2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 šálky rajčatové italské omáčky Marinara
- 1 sklenice vody
- 5 větviček: oregano, tymián, petrželová nať
- 1 snítka rozmarýnu
- 4 listy šalvěje
Na zdobení:
- oregano – podle chuti
- sýr parmazán
Jak budeme postupovat:
1. Na talíř položte snítky oregana, tymiánu, petrželky, rozmarýnu a šalvěje, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli.
2. Mleté maso dejte do hrnce, osolte, opepřete. Přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, posypejte bramborovou moukou, strouhankou, přidejte vejce, přidejte snítky oregana, tymiánu, petrželky, rozmarýnu, šalvěje, zalijte vodou a prohněťte rukama.
3. Vytvarujte masovou směs a nakrájejte cedrový sýr na plátky. Rukama vytvořte malou placičku, do jejíhož středu položte cedrový sýr a srolujte ji do kuličky.
4. Vytvořené kuličky položte na talíř pěkně vedle sebe a na sebe.
5. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a položte do ní masové kuličky. Přikryjte je pokličkou, pečte na středním ohni dohněda a po upečení je přendejte na talíř.
6. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a dejte je na pánev s olejem.
7. Na mírném ohni ji 2 minuty restujte, přidejte italskou rajčatovou omáčku marinara a umístěte do ní osmažené masové kuličky, přidejte také snítky oregana, tymiánu, petrželky, rozmarýnu, šalvěje, zalijte vodu a společně vařte na mírném ohni.
8. Příloha: Do hrnce dejte nové brambory ve slupce a uvařte je doměkka. Po uvaření je dejte na talíř a podávejte jako přílohu k hlavnímu jídlu.
9. Masové kuličky v italské rajčatové omáčce posypejte ještě strouhaným sýrem parmazán. Ozdobte také bylinkami a podávejte s velkou chutí, láskou a grácií.
10. Dobrou chuť!