ROZHOVOR: Realita nebo panenka? Lucia alias Reborn baby LuciS se věnuje výrobě reborn panenek

Velmi si vážíme našich čtenářů i Vás, kteří se s námi dělíte o své kreativní výtvory. Motivovali jste nás k tomu, abychom s některými z Vás udělali krátký rozhovor, a také abychom rozšířili povědomí o umění. Vezmeme Vás s námi na místa plná originality.

Rádi bychom vám představili Lucii, která se věnuje výrobě reborn panenek. Pokud jste o tom ještě neslyšeli, rozhodně Vám doporučujeme přečíst si článek až do konce.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Jmenuji se Lucie Soukupová.

Kdy jste začala tvořit a jak vznikl tento nápad?

Reborn panenky jsem objevila, když se mi po dvou synech narodila dcerka, a já milovnice miminek a panenek jsem před čtyřmi lety koupila na inzerát první reborn panenku. Úplně mě uchvátila a začala jsem tyhle panenky sbírat a také se zajímat o to, jak se vyrábí. Později jsem zkusila vyrobit svou první panenku a moje záliba se stala ještě větší tím, že mohu dělat radost ostatním.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS

Reborn panenky jsou především sběratelské panenky, ale slouží i jako terapie například v domovech pro seniory, kde dokáží opravdu zázraky. Mnoho sběratelek má tyhle panenky jako zálibu, odreagování a jezdí i na srazy s kočárky. Pro někoho jsme divné, ale stále je to pouze koníček a záliba. Téměř všechny mají své rodiny, děti i vnoučata a vznikají tak i mezi námi krásná přátelství.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS

Jak dlouho Vám trvá vyrobit jednu panenku a co k tomu potřebujete?

Reborn panenka vznikne tak, že se objedná certifikovaný kit od světových sochařek, které tvoří vlastně podobu miminka. Rebornistka poté kit maluje po vrstvách speciálními vypalovacími barvami, včetně všech detailů, jako jsou žilky, nehty, obočí, ošetří ho závěrečnou glazurou, a poté napíchá řasy a vlásky.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS

Vlásky se píchají jehlou po jednom vlásku. Nakonec se panenka vyplní dutým vláknem a zatíží, aby byla co nejvíce podobná živému miminku. Práce na jednom miminku zabere mnoho hodin. Každá rebornistka má svůj rukopis a každá panenka je originál.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS

Vytváříte také na zakázku, podle přání zákazníka, například podle fotografie?

Na přání zákazníka lze vybrat barvu vlásků, pokud je panenka koukací, pak i barvu očí. Očka jsou vysoce kvalitní skleněná a reálná. Vlásky pak většinou z kvalitního mohéru, ale lze použít i pravé vlasy.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS

Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

Pokud je panenka k nerozeznání od živého miminka, pak se jedná opravdu o vydařenou reborn panenku. Náklady na výrobu jsou vysoké, a tak i cena panenky není zrovna malá. Pokud někdo po reborn touží, doporučuji nešetřit a hledět spíše na kvalitu a originalitu kitu.

rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS
rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS
rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS
rozhovor:
Zdroj: Reborn baby LuciS