Hledáte inspiraci pro přípravu večeře? S tímto jednoduchým, rychlým a hlavně zajímavým receptem zabodujete u svých blízkých! Připravte si bramborové karbanátky plněné párky! Můžete použít i jiné uzeniny podle vlastní chuti. Určitě se Vám bude líbit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové karbanátky plněné párky
Co budeme potřebovat:
- 800 g brambor
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- petržel – podle chuti
- 50 g parmazánu
- 250 g párků
- 6 plátků bílého chleba
- 2 vejce
Ostatní:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Brambory nakrájejte na kousky a uvařte je v mírně osolené vodě doměkka. Vyjměte je z vody a rozmačkejte šťouchadlem. Měli byste získat jemnou kaši.
2) Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán a mletý černý pepř podle chuti. Velmi dobře promíchejte.
3) Plátky chleba nakrájejte na kostičky. Vložte je do mísy mixéru a rozdrobte je na větší drobky. Sušte je na suché pánvi, dokud trochu nezhnědnou. Přendejte je na talíř a nechte mírně vychladnout.
4) Vejce rozbijte do hlubokého talíře. Šlehejte metličkou do hladka.
5) Z párků sloupněte kůži.
6) Vezměte asi 2 polévkové lžíce bramborové kaše a na dlani z ní vytvarujte oválnou placku. Položte na něj párek v rohlíku, pak slepte okraje a dejte mu úhledný tvar.
7) Karbanátky namočte do rozšlehaných vajec, a poté je obalte v předem připravené strouhance.
8) Smažte je v rozpáleném oleji na mírném ohni ze všech stran dozlatova.
9) Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
10) Vychutnejte si masové karbanátky!
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!