Domů Recepty Kynutý perníkový knedlík vařený v páře

Kynutý perníkový knedlík vařený v páře

ZDROJPrima Kuchařka

Dnešní recept na kynutý perníkový knedlík vařený v páře, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka. Příprava tohoto knedlíku je velice snadná a časově nenáročná. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento kynutý perníkový knedlík vařený v páře.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Kynutý perníkový knedlík vařený v páře
Zdroj: Prima Kuchařka

Kynutý perníkový knedlík

Co budeme potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g perníku na strouhání (nejlépe ho nasekat v sekáčku na hrubší kousky, nebo ho nožem nakrájet na malé kostičky)
  • 1 žloutek
  • sůl
  • lžičku cukru do kvásku
  • půl kostky droždí
  • 250 ml teplého mléka
  • 2 lžíce oleje

Jak budeme postupovat:

1) Začneme tím, že si z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin kromě perníku a vypracujeme si hezké, hladké těsto.

2) Teprve poté zlehka přidáme perník, tak jako bychom zapracovávali housku. Ihned si uděláme 2 šišky a necháme 40 minut kynout pod utěrkou.

3) Vaříme v páře 15 minut a po vytažení kontrolujeme špejlí. Nakonec potřeme olejem. Máme hotovo!

Zdroj: Primainspirace.cz

Přejeme dobrou chuť!