Vážení přátelé, dnes pro vás máme originální recept na pečené křehoučké a křupavé hranolky ve tvaru spirály. Určitě si je udělejte a budete velmi příjemně překvapeni, jak jsou chutné a křupavé, jejich tvar je originální. Neváhejte a začněte je připravovat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené hranolky ve tvaru spirály s dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 3 vařené brambory
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- 2 lžíce mléka
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 vejce
- olej – na smažení
- čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Uvařené brambory oloupejte, dejte je do mísy a rozmačkejte. Přisypte kukuřičnou mouku, přilijte mléko, osolte, opepřete, přidejte rozšlehané vejce a vše smíchejte dohromady.
2. Připravte si sklenici se zdobícím sáčkem a naplňte ho bramborovou směsí.
3. Poté si připravte pánev s rozehřátým olejem a pomocí zdobicí sáčku vytvarujte spirálky. Smažte je z obou stran dozlatova a do křupava.
4. Po upečení je položte na čistou plochu a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
5. Podávejte je s oblíbeným dresinkem, který máte rádi, s láskou, velkou chutí, radostí a s úsměvem.
6. Dobrou chuť!