Pečené křehoučké a křupavé hranolky ve tvaru spirály s oblíbeným dresinkem – velmi chutné a jedinečné

Vážení přátelé, dnes pro vás máme originální recept na pečené křehoučké a křupavé hranolky ve tvaru spirály. Určitě si je udělejte a budete velmi příjemně překvapeni, jak jsou chutné a křupavé, jejich tvar je originální. Neváhejte a začněte je připravovat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečené křehoučké a křupavé hranolky ve tvaru spirály s oblíbeným dresinkem – velmi chutné a jedinečné
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

Pečené hranolky ve tvaru spirály s dresinkem

Co budeme potřebovat:

  • 3 vařené brambory
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce mléka
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 1 vejce
  • olej – na smažení
  • čerstvá petrželka – na zdobení

Jak budeme postupovat:

1. Uvařené brambory oloupejte, dejte je do mísy a rozmačkejte. Přisypte kukuřičnou mouku, přilijte mléko, osolte, opepřete, přidejte rozšlehané vejce a vše smíchejte dohromady.

2. Připravte si sklenici se zdobícím sáčkem a naplňte ho bramborovou směsí.

3. Poté si připravte pánev s rozehřátým olejem a pomocí zdobicí sáčku vytvarujte spirálky. Smažte je z obou stran dozlatova a do křupava.

4. Po upečení je položte na čistou plochu a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

5. Podávejte je s oblíbeným dresinkem, který máte rádi, s láskou, velkou chutí, radostí a s úsměvem.

6. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: