Dnes si společně přichystáme u nás doma velice oblíbený recept. Vás nadchne především svou jednoduchou a rychlou přípravou. Ihned se tak stane součástí vaší domácnosti. Jste připravení? Pojďme tedy na to – ořechová roláda se skořicí a medem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ořechová roláda se skořicí a medem
Co budeme potřebovat:
- 5 ks vajec
- 1 lžíci medu
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1 lžíci prášku do pečiva
- půl šálku cukru krystal
- vanilkové aroma
krém
- 1 plechovku karamelového salka
- 1 šálek mletých ořechů
- 2 lžíce medu
- 1 lžičku mleté skořice
- mleté ořechy na vrch
Jak budeme postupovat:
1) Začneme tím, že si ušleháme vejce s cukrem do hladké pěny. Přidáme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme také vanilkové aroma. Vše důkladně promícháme.
2) Dále si připravíme plech, který si vyložíme pečícím papírem. Poté na plech nalijeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních zhruba 10-15 minut.
3) Pokračujeme krémem. Všechny ingredience určené na krém si důkladně promícháme.
4) Jakmile se nám těsto dopeče a vychladne, tak na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu krému. Poté si těsto opatrně srolujeme a vrch potřeme zbytkem krému. Nakonec roládu posypeme drcenými ořechy a umístíme na pár hodin do lednice pořádně zatuhnout.