Výborná ořechová roláda se skořicí a medem: Recept Zde

Dnes si společně přichystáme u nás doma velice oblíbený recept. Vás nadchne především svou jednoduchou a rychlou přípravou. Ihned se tak stane součástí vaší domácnosti. Jste připravení? Pojďme tedy na to – ořechová roláda se skořicí a medem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Výborná ořechová roláda se skořicí a medem: Recept Zde
Zdroj: Bidista.com

Ořechová roláda se skořicí a medem

Co budeme potřebovat:
  • 5 ks vajec
  • 1 lžíci medu
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 lžíci prášku do pečiva
  • půl šálku cukru krystal
  • vanilkové aroma

krém

  • 1 plechovku karamelového salka
  • 1 šálek mletých ořechů
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžičku mleté skořice
  • mleté ořechy na vrch

Jak budeme postupovat:

1) Začneme tím, že si ušleháme vejce s cukrem do hladké pěny. Přidáme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme také vanilkové aroma. Vše důkladně promícháme.

2) Dále si připravíme plech, který si vyložíme pečícím papírem. Poté na plech nalijeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních zhruba 10-15 minut.

3) Pokračujeme krémem. Všechny ingredience určené na krém si důkladně promícháme.

4) Jakmile se nám těsto dopeče a vychladne, tak na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu krému. Poté si těsto opatrně srolujeme a vrch potřeme zbytkem krému. Nakonec roládu posypeme drcenými ořechy a umístíme na pár hodin do lednice pořádně zatuhnout.

Sdílejte tento fantastický recept na ořechovou roládu s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají!