Co takhle nahradit osvědčenou sladkou palačinkovou klasiku slanou? Inspirujte se tímto naprosto jednoduchým receptem na slané palačinky s tvarohem a zeleninou. Můžete je vyplnit podle vlastní fantazie, o kterou není v kuchyni nikdy nouze. V dnešním receptu se krok za krokem dozvíte přesný postup přípravy slaných palačinek vhodných na skvělou snídani nebo na víkend.
Dost bylo slov, pojďme se společně pustit do přípravy.
Slané palačinky s tvarohem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 1,5 lžičky soli
- jedna lžíce opraženého cukru
- jedna polévková lžíce sušeného droždí
- 1,5 sklenice teplého mléka (300ml)
- 1,5 sklenice teplé vody (300ml)
- 3,5 hrnku mouky (450g)
- čerstvá petržel – podle chuti
- 3 zelené sladké papriky (malé)
- 1 cibule
- jednu červenou sladkou papriku
- 2 snítky zelené cibule
- jedno rajče
- sklenici sladkého tvarohu (150g)
- jedna sklenice strouhaných syrových brambor (jedna brambora)
- několik lžic oleje – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Vejce rozbijte do hluboké mísy a trochu je rozšlehejte metličkou.
2) Přidejte sůl, cukr, sušené droždí, teplé mléko a teplou vodu. Míchejte.
3) Přidejte prosátou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
4) Těsto přikryjte pokličkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě.
5) Zelenou sladkou papriku, červenou sladkou papriku, oloupané rajče a cibuli nakrájejte na kostičky.
6) Nasekejte petrželku a zelenou cibuli.
7) Brambory nastrouhejte na velkém struhadle.
8) Vykynuté těsto trochu promíchejte. Poté do něj přidejte sladkou papriku, rajče, cibuli, zeleninu, tvaroh a brambory.
9) Rozehřejte pánev a pomocí štětce ji vymažte trochou oleje. Na povrch rovnoměrně rozetřete 1,5-2 cm těsta.
10) Smažte palačinku na mírném ohni, dokud neztuhne a nezhnědne. Poté je pokapejte trochou oleje a obraťte na druhou stranu. Smažte dozlatova.
11) Stejným způsobem usmažte všechny palačinky. Před smažením každou z nich potřete olejem.
12) Užijte si palačinky!
Dobrou chuť, přátelé!