Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na čokoládový dezert. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým pekařem či pekařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Čokoládový dezert
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 šálek celozrnná mouka (130 g)
- 1/2 šálku kakaový prášek (50 g)
- 1 šálek cukru (200 g)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 1/4 šálku oleje (60 ml)
- 1/2 šálku mléka (120 ml)
- 1 lžička vanilková esence
- 1/2 šálku horké vody (120 ml)
Poleva:
- 200 g tmavá čokoláda
- 150 ml hustá smetana
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Formu na pečení o rozměrech 7 x 7 cm vymažte olejem a vložte do ní papír.
2. Do mísy nasypejte celozrnnou mouku, kakaový prášek, přidejte cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a vše smíchejte. Dále přidejte vejce, olej, mléko, vanilkovou esenci a vše znovu promíchejte. Potom vlijte horkou vodu a pokračujte v míchání.


3. Těsto nalijte do formy na pečení na papír.

4. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 170 °C a potom po upečení odstraňte papír z dezertu.
5. Poleva: Tmavou čokoládu dejte do mísy, zalijte ji hustou smetanou a nechte asi 3 minuty odležet.

6. Promíchejte, vytvoříte hustou polevu a nechte 1 hodinu odpočívat.
7. Čokoládovou polevu nalijte na upečené těsto a pěkně ji rozetřete, také dezert můžete dát do lednice, aby poleva trochu ztuhla, ale nemusíte.

8. Nakrájejte ho na řezy a podávejte.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.