Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit dokonalý hrnkový medový dort. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrnkový medový dort
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 125 g másla
- 1 hrnek hnědého cukru
- 4 lžíce medu
- 1,5 lžíce jedlé sody
- 1 lžíce octa
- 3,75 hrnků hladké mouky
- 3 vejce
- 0,25 hrnku mletých vlašských ořechů
- 0,25 mletých lískových oříšků
Krém:
- 500 ml mléka
- 1 balíček zlatý klas
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
- 250 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Máslo, hnědý cukr a med dejte do hrnce a za občasného míchání rozpusťte na mírném ohni. Poté přidejte jedlou sodu smíchanou s octem. Míchejte, dokud směs nezhnědne. Odstavte z ohně, nechte mírně vychladnout a občas promíchejte.
2. Do mírně vychladlé směsi přidejte rozšlehaná vejce, po částech mouku, mleté ořechy a vypracujte těsto.
3. Připravené těsto rozdělte na 6 větších a 1 menší část. Všechny je rozválejte na pomoučené desce a vložte do vymazané dortové formy.
4. Takto korpusy pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení je vyjměte a nechte zcela vychladnout.
5. Krém: Uvařte pudink z mléka, zlatého klasu a cukru podle návodu na obalu. Nechte mírně vychladnout. Smíchejte karamelové kondenzované mléko s máslem a pak po troškách přidávejte pudink.
6. Rozetřete krém na 6 velkých dortových korpusů, slepte je k sobě a nakonec celý dort potřete tenkou vrstvou krému. Malý korpus podrťte na jemno, smíchejte s jemně nasekanými ořechy a touto směsí posypte celý koláč.
7. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přejeme dobrou chuť!