Hrnkový medový dort – lahodné pláty s nádechem karamelu. Tomu se nedá odolat!

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit dokonalý hrnkový medový dort. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
hrnkový medový dort
Zdroj: iStockphoto

Hrnkový medový dort

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 125 g másla
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 4 lžíce medu
  • 1,5 lžíce jedlé sody
  • 1 lžíce octa
  • 3,75 hrnků hladké mouky
  • 3 vejce
  • 0,25 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 0,25 mletých lískových oříšků

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 1 balíček zlatý klas
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
  • 250 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Máslo, hnědý cukr a med dejte do hrnce a za občasného míchání rozpusťte na mírném ohni. Poté přidejte jedlou sodu smíchanou s octem. Míchejte, dokud směs nezhnědne. Odstavte z ohně, nechte mírně vychladnout a občas promíchejte.

2. Do mírně vychladlé směsi přidejte rozšlehaná vejce, po částech mouku, mleté ořechy a  vypracujte těsto.

3. Připravené těsto rozdělte na 6 větších a 1 menší část. Všechny je rozválejte na pomoučené desce a vložte do vymazané dortové formy.

4. Takto korpusy pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení je vyjměte a nechte zcela vychladnout.

5. Krém: Uvařte pudink z mléka, zlatého klasu a cukru podle návodu na obalu. Nechte mírně vychladnout. Smíchejte karamelové kondenzované mléko s máslem a pak po troškách přidávejte pudink.

6. Rozetřete krém na 6 velkých dortových korpusů, slepte je k sobě a nakonec celý dort potřete tenkou vrstvou krému. Malý korpus podrťte na jemno, smíchejte s jemně nasekanými ořechy a touto směsí posypte celý koláč.

7. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.

Přejeme dobrou chuť!