Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na maso připravené na francouzský způsob, konkrétně na zapékaná kuřecí prsa s bramborami a sýrem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Zapékaná kuřecí prsa s bramborami a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 7-8 brambor
- 260 g sýra
- 10 lžic majonézy
- 3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte brambory na tenké plátky.
2. Cibuli nakrájejte na jemno. Smíchejte ji s majonézou a 10 g strouhaného sýra.
3. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky. Z obou stran je naklepejte a podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.
4. Na rozpálenou pánev nalijte lžíci oleje. Na něm opečte plátky masa asi 1 minutu z každé strany na vysokém ohni.
5. Plátky brambor rozložte na lehce olejem vyložený plech ve 3 vrstvách, potřete olejem a podle chuti osolte.
6. Plátky masa položte na povrch brambor a potřete je směsí cibule a majonézy.
7. Okraje hliníkové fólie ohněte dovnitř, aby tekutina zachycená ve fólii nekapala na tác. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 25 minut.
8. Povrch posypte 250 g strouhaného sýra a pečte dalších 15 minut.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!