Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na domácí koblihy si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí koblihy
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 40 g čerstvého droždí
- 2 lžíce mouky
- 3 lžíce cukru
- 300 ml mléka
Na těsto:
- 500 g mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 50 g másla
Ostatní:
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Droždí rozdrobte a dejte do hluboké mísy. Přidejte teplé mléko, cukr a prosátou mouku. Smíchejte do hladka.
2. Mísu přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 10 minut ztuhnout.
3. Připravte si těsto: Těsto přeneste do mísy od mixéru. Přidejte cukr, špetku soli, vejce, rozpuštěné a vychladlé máslo a prosátou mouku. Těsto uhněťte pomocí hnětacího háku. Mělo by být homogenní, měkké a mírně lepkavé.
4. Těsto položte doprostřed mísy. Přikryjte ho čistou kuchyňskou utěrkou a nechte ho 30 minut kynout na teplém místě.
5. Na pomoučeném stole těsto rozválejte na zhruba 1 cm silný plát.
6. Z těsta vykrajujte kolečka o tloušťce 8-10 mm.
7. Koblihy smažte ve velkém množství rozpáleného oleje na středním plameni z obou stran dozlatova.
8. Přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
9. Koblihy posypeme moučkovým cukrem.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!