Syté zapékané těstoviny se žampiony a květákem

Dnes si připravíme jednoduchý, ale ověřený recept na zapékané těstoviny se žampiony a květákem, na které vám třeba už jen suroviny, které máte běžně doma. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
syté zapékané těstoviny se žampiony a květákem
Zdroj: ricettasprint.it

Zapékané těstoviny se žampiony a květákem

Co budeme potřebovat:
  • 300 g těstoviny
  • 0,5 ks květák
  • 100 g žampiony
  • 1 stroužek česnek
  • 250 g smetana ke šlehání
  • 100 ml mléko
  • 1 PL olej
  • 1 PL máslo
  • podle chuti sůl, mletý pepř
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 150 g tvrdý sýr

Jak budeme postupovat:

1. Květák omyjeme a rozdělíme ho na malé růžičky.

2. Na pánvi si rozehřejeme olej. Prudce osmahneme nakrájený česnek a žampiony.

3. Přidáme růžičky květáku a zalijeme smetanou zředěnou mlékem. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku a stáhneme z ohně.

4. Těstoviny uvařené al dente dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem.

5. Vše zalijeme připravenou omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 ° C přibližně na 25 minut.

Přejeme dobrou chuť!