Rizoto je základem italské kuchyně. Správně by mělo mít krémovou konzistenci a přesně takové bude to dnešní, které si ukážeme. Pojďme na recept – lahodné rizoto s mletým masem a sušenými rajčaty.
Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.
Rizoto s mletým masem a sušenými rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 2 PL olivový olej
- 4 PL máslo
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 300 g mleté hovězí maso
- 200 g pasírovaná rajčata
- 50 g sušená rajčata
- 400 ml hovězí vývar (bujón)
- 200 g rýže
- 70 g strouhaný parmazán
- trochu čerstvá nebo sušená bazalka
- podle chuti sůl, mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Ve větším hrnci (s poklicí) zahřejeme olej a polovinu másla (2 PL) a přidáme na drobno nasekanou cibulku a česnek. Restujeme do sklovita.
2. Potom přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nezatáhne.
3. Následně k masu přidáme pasírovaná rajčata, nakrájená sušená rajčata, vývar a rýži. Vše spolu promícháme, lehce posolíme a opepříme.
4. Rizoto vaříme na mírném plameni, zakryté s občasným promícháním, dokud zvolený typ rýže nezměkne.
5. Nakonec přidáme polovinu parmazánu, zbytek másla (2 PL), bazalku a odstavíme z plamene.
6. Servírujte posypané zbylým parmazánem.
Přejeme dobrou chuť!