Pokud již delší dobu hledáte recept na masový pokrm, který zasytí všechny vaše hosty, jste na správném místě. Následující pokrm je připraven dle francouzské receptury. Sušené bylinky můžete nahradit čerstvými a druh masa závisí na vašich preferencích. Pojďme na recept – masová roláda plněná sýrem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masová roláda plněná sýrem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg hovězího masa
- 1 cibule
- 100 ml bílého suchého vína
- 400 ml rajčatové šťávy
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 200 g tvrdého sýra
- 3 PL strouhanky
- 1/2 ČL sušeného oregána
- 1/2 ČL sušené bazalky
- 1/2 ČL petržele
- 1/2 ČL mletého pepře
- 1/2 ČL soli
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
2. V misce si smíchejte česnek, strouhanku, bazalku, oregano, petržel a sůl. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a vše promíchejte.
3. Rozložte si maso na krájecí desku a rozřežte ho podél vláken. Nepřeřežte jej do konce, jinak získáte 2 kusy, ne jeden. Tloušťka masa by neměla přesahovat 1 cm. Nyní maso opepřete a osolte.
4. Nádivku rovnoměrně naneste na celý povrch masa. Nezapomeňte si na jednom okraji nechat 2-3 cm volný prostor.
5. Nyní si maso srolujte do rolády a dbejte na to, aby nádivka zůstala uvnitř.
6. Maso si pevně svažte pomocí kuchyňské nitě.
7. Cibuli spolu s masovou roládou položte na pánev (švem dolů). Maso polijte rajčatovou šťávou a vínem. Pánev následně přikryjte alobalem, vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 2 hodiny.
8. Pro získání té správné zlatavé barvy, před koncem pečení odstraňte alobal z pánve a pečte ještě dalších 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!