Rychlý koláč z listového těsta s čokoládovým krémem

Křehké pláty listového těsta spojené lahodnou nugátovou náplní a korunované hříšným karamelem a mandlemi. Ale kdo by odolal… Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, určitě si na něm pochutnáte. Pojďme na recept – koláč z listového těsta s čokoládovým krémem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Rrychlý koláč z listového těsta s čokoládovým krémem
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 400 g listového těsta

Nugátový krém:

  • 30 g lískových oříšků
  • 280 moučkového cukru
  • 300 g čokolády
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu vody

Karamel s mandlemi:

  • 150 g mandlí
  • 150 g cukru

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Plechy na pečení vyložte pečicím papírem.

2. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 3 mm. Nakrájejte je na 4 obdélníky a přeneste na plech. Pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte je a nechte vychladnout.

3. Pro přípravu nugátového krému opražte lískové oříšky na pánvi a poté je důkladně otřete v utěrce, abyste odstranili slupky. Ořechy rozdrťte velmi na jemno.

4. V hrnci s trochou vody rozpusťte moučkový a vanilkový cukr, přidejte ořechy a krátce promíchejte. Nechte vychladnout. Ještě jednou rozmixujte na kaši a spojte ji s rozpuštěnou čokoládou.

5. Na mandlový karamel dejte mandle na pánev, přidejte cukr a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezezlátne.

6. Horkou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete do tenké vrstvy a nechte vychladnout. Studený karamel rozlámejte s mandlemi.

7. Na vychladlý plát listového těsta opatrně rozetřete nugátový krém. Postup opakujte se všemi pláty těsta, krémem potřete pouze střed posledního plátu a navrch dejte rozlámaný mandlový karamel.

8. Pokud jste milovníky kávy, zkuste do nugátového krému přidat instantní kávu. Recept tak získá nový rozměr.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.