Tento recept na jednoduchou a rychlou krémovou omáčku s houbami je lahodný a velmi chutný. Pokud máte hodně hub a jste milovníky houbových krémových omáček, je tento recept pro vás jako stvořený. Určitě jsi ho připravte a budete milo překvapeni jak je vynikající.
Co budeme potřebovat:
- 200 g huby (žampiony)
- 1/2 cibule
- rostlinný olej – na smažení
- 10 g másla
- 150 g masový nebo zeleninový vývar
- 100 g smetany
- sušené oregano – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 15 g parmezán
- petrželka – podle chuti
- 1 stroužek česneku
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na pánvi s olejem a přidáním másla dozlatova. Pak přidejte houby nakrájené na půlměsíčky a osmažte je do hněda.
2. Přilijte masový nebo zeleninový vývar, smetanu. Osolte, opepřete a posypte sušeným oreganem. Promíchejte a vařte na mírném ohni.
3. Česnek nakrájejte nadrobno a vsypte ho do pánve k ostatním ingrediencím. Neustále míchejte a posypte petrželkou.
4. Vynikající krémová – houbová omáčka je hotová!
5. Můžete ji také podávat jako přílohu ke všem svým oblíbeným jídlům.
6. Dobrou chuť!