Vanilkový krém do vánočního cukroví

Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit vanilkový krém do vánočního cukroví.

Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.

vanilkový krém do vánočního cukroví
Zdroj: stockphoto.com

TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.

Recept na vanilkový krém do vánočního cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 12 dkg moučkového cukru

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve mléko, pudink a vanilkový pudink promícháme a  uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout.

2) Změklé máslo při pokojové teplotě vyšleháme s moučkovým cukrem a po lžičkách do něj přidáme vychladlý pudink a zašleháme.

3) Jakmile spotřebujeme veškerý pudink, důkladně znovu prošleháme a můžete používat.

Doporučujeme také vyzkoušet: Čokoládový krém do vánočního cukroví