Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit vanilkový krém do vánočního cukroví.
Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.
TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.
Recept na vanilkový krém do vánočního cukroví:
Co budeme potřebovat:
- 500 ml mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 250 g másla
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 12 dkg moučkového cukru
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve mléko, pudink a vanilkový pudink promícháme a uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout.
2) Změklé máslo při pokojové teplotě vyšleháme s moučkovým cukrem a po lžičkách do něj přidáme vychladlý pudink a zašleháme.
3) Jakmile spotřebujeme veškerý pudink, důkladně znovu prošleháme a můžete používat.
Doporučujeme také vyzkoušet: Čokoládový krém do vánočního cukroví