Dvoubarevné křehké rohlíčky

Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Přemýšlíte o tom, jaké budete letos péct cukroví? Pak jste tu správně. Doporučujeme vyzkoušet dnešní recept na dvoubarevné křehké rohlíčky. Dokonale doplní šálek teplého čaje, kakaa, nebo kávy. Nadšené z nich budou nejen děti, ale i mlsní dospělí.

Zdroj: Táňa Juhásová

Recept na dvoubarevné křehké rohlíčky

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce kakaa

Na obalení: 

  • 8 lžic moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Jak budeme postupovat:

1) Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, žloutky, máslo a vypracujeme hladké měkké těsto.

2) Rozdělíme je na poloviny a do jedné zapracujeme kakao.

3) Obě části zabalíme a uložíme aspoň na hodinu do chladu.

4) Z odpočatého těsta po částech vyválíme z každé barvy stejně silné válečky (cca 1,5 cm průměr) a nakrájíme je na stejně velké kousky.

5) Každý kousek zformujeme do kuličky a z té rukou uválíme tenký váleček. Světlý a hnědý váleček dáme k sobě a omotáme je kolem sebe navzájem. Vzniklý “pletenec” opatrně přimáčkneme dlaní na vál a lehce poválíme, aby se oba válečky spojily do jednoho. 

6) Ohneme ho do tvaru rohlíčku a uložíme na plech s papírem na pečení. Pečeme při 170°C 15 minut.

7) Nakonec vlažné rohlíčky můžeme obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Připravte si také výborné Mandlové trubičky – recept na vánoční cukroví