Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit bramborák plněný zelím a klobásou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
BRAMBOROVÉ PLACKY:
- 1.5 kg brambory
- 1 ks větší cibule
- 5 stroužků česnek
- 3 ks vejce
- 3 PL hladká mouka
- podle chuti sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín
- trochu vepřové sádlo na pečení
NÁPLŇ:
- trochu masti
- 3 ks domácí klobása
- 500 g kvašené zelí
Jak budeme postupovat:
1)Brambory očistíme a spolu s cibulí a česnekem nastrouháme na jemno.
2)Ke strouhané zelenině rozbijeme vajíčka, přidáme mouku a utřeme těsto, které ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem.
4)Zatímco na pánvi pečeme větší placky z obou stran do zlato-hněda, v hrnci zahřejeme trochu sádla a přidáme na kolečka pokrájenou klobásku. Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, nasekáme ji a přidáme do hrnce ke klobáskám. Spolu vše krátce podusíme, aby zelí zůstalo křupavé.