fbpx

Bramborák plněný zelím a klobásou

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit bramborák plněný zelím a klobásou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

bramborové placky plněné kysaným zelím

Co budeme potřebovat:

BRAMBOROVÉ PLACKY:

  • 1.5 kg brambory
  • 1 ks větší cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 3 ks vejce
  • 3 PL hladká mouka
  • podle chuti sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín
  • trochu vepřové sádlo na pečení

NÁPLŇ:

  • trochu masti
  • 3 ks domácí klobása
  • 500 g kvašené zelí

Jak budeme postupovat:

1)Brambory očistíme a spolu s cibulí a česnekem nastrouháme na jemno.

2)Ke strouhané zelenině rozbijeme vajíčka, přidáme mouku a utřeme těsto, které ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem.

3)Na rozpálené pánvi s trochou masti uděláme první malou placku, kterou ochutnáme, abychom zjistili, zda je těsto dostatečně ochucené. Se solí to není třeba přehánět, protože nádivka bude dostatečně slaná.

4)Zatímco na pánvi pečeme větší placky z obou stran do zlato-hněda, v hrnci zahřejeme trochu sádla a přidáme na kolečka pokrájenou klobásku. Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, nasekáme ji a přidáme do hrnce ke klobáskám. Spolu vše krátce podusíme, aby zelí zůstalo křupavé.

5)Na polovinu upečené placky navrstvíme zelí s klobáskou, přepůlením placku uzavřeme a můžeme servírovat.