Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na chutné karbanátky z mletého masa v bramborovém těstíčku. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Určitě si je udělejte. Jsou vynikající a lahodné.
Co budeme potřebovat:
- 450 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje
- petržel
Bramborové těsto:
- 3 velké uvařené brambory
- petržel
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 100 g sýra
Na obalování:
- 2 vejce
- 3 lžíce pšeničné mouky
- 4 lžíce strouhanky
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Brambory vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném ohni.
2. Do mísy dejte mleté maso, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, strouhanku, vejce, osolte, opepřete černým pepřem, posypejte mletou červenou paprikou, zalijte olejem, posypte petrželkou a promíchejte.
3. Namočte si ruce do trochy vody a z masové směsi vytvořte velké karbanátky.
4. Rozehřejte pánev s olejem a karbanátky smažte 5-7 minut na středním plameni z obou stran dozlatova.
5. Po upečení je přendejte na talíř.
6. Uvařené brambory dejte do mísy a rozmačkejte je. Osolte je, opepřete. Přidejte petrželku, sůl, černý pepř a všechno spolu promíchejte.
7. Mezitím nastrouhejte sýr na struhadle a přidejte ho do šťouchaných brambor v míse s přísadami.
8. Z šťouchaných brambor a karbanátku vytvarujte velké kuličky.
9. Vejce dejte do jedné mísy a rozšlehejte ho, do druhé mísy dejte mouku a do třetí mísy dejte strouhanku.
10. Bramborovou – masovou kouli nejprve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
11. Pečte je na středním ohni 2-3 minuty z obou stran dozlatova.
12. Po upečení je přendejte na talíř a posypte petrželkou.
13. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
14. Dobrou chuť!