Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na karbanátky z mletého masa podávané s rýží a chutnou omáčkou.
Co budeme potřebovat:
- 350 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 30 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- petržel
- sůl- podle chuti
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 90 g mozzarelly
- kečup – na potírání
Omáčka:
- 200 ml rajčatové omáčky
- 70 ml vody – v případě potřeby
- 1 stroužek česneku
Ostatní:
- 1 šálek rýže
- 2 šálky vody
- sůl – podle chuti
K zdobení:
- kopr
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte hovězí maso, vejce, strouhanku, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, sůl, muškátový oříšek a vše promíchejte. Vytvořte tuhou masovou směs.
2. Mozzarellu nakrájejte na kostky, maso položte na pečicí papír, přikryjte druhým papírem, rozválejte a vypracujte masové těsto.
3. Pomocí šálky vytvarujte velká kolečka a položte je na čistý povrch. Potřete je kečupem, položte na ně kostky mozzarelly, přeložte je a slepte k sobě.
4. Připravte si pánev s olejem, opečte je z obou stran 1-2 minuty dozlatova a poté je přendejte na talíř.
5. Česnek rozdrťte a 2 minuty ho smažte na pánvi s olejem.
6. Vyjměte ho, přelijte rajskou omáčkou a položte do ní opečené masové taštičky.
7. Přikryjte pokličkou a vařte 5-7 minut, v případě potřeby přidejte 70 ml vody. Otočte je, pečte a přidejte ostatní kostky mozzarelly.
8. Do hrnce nalijte olej, přidejte česnek, rýži a vodu. Vařte na mírném ohni, dokud se voda zcela neodpaří.
9. Nakonec posypejte nasekaným koprem.
10. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
11. Dobrou chuť!