Blíží se čas Vánoc a vy se chystáte péct perníčky? Tento recept na domácí perníčky s rumovou polevou je skutečným vítězem a okamžitě si je oblíbíte. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to!
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 250 g medu
- 2 vejce
- 120 g krystalového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 0,5 lžičky drceného hřebíčku
- špetka čerstvě mletého muškátového oříšku
- špetka mletého zázvoru (sušeného)
Poleva:
- 180 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíce vody (podle potřeby)
Jak budeme postupovat:
1. V malém hrnci ohřejte krystalový cukr a med. Nechte je rozpustit a mírně vychladnout.
2. Jemně vmíchejte vejce, všechno připravené koření a dobře promíchejte.
3. Přidejte prosátou hladkou mouku a jedlou sodu. Na silikonové podložce vypracujte ze smíchaných ingrediencí těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, poprašte ho špetkou mouky.
4. Z těsta vykrajujte srdíčka nebo jiné tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5. Připravené perníčky pečte asi 15 minut při teplotě 160 °C.
6. Upečené perníčky nechte vychladnout. Mezitím si připravte polevu.
7. V malé misce vyšlehejte moučkový cukr a rum. Pokud je směs tuhá, můžete ji zředit lžící vody. Vychladlý perník potřete polevou a nechte dobře zaschnout. Perník lze ihned podávat a zaručeně potěší každou návštěvu.