Chutné domácí perníčky s rumovou polevou

Blíží se čas Vánoc a vy se chystáte péct perníčky? Tento recept na domácí perníčky s rumovou polevou je skutečným vítězem a okamžitě si je oblíbíte. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to!

chutné domácí perníčky s rumovou polevou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g medu
  • 2 vejce
  • 120 g krystalového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 0,5 lžičky drceného hřebíčku
  • špetka čerstvě mletého muškátového oříšku
  • špetka mletého zázvoru (sušeného)

Poleva:

  • 180 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce vody (podle potřeby)

Jak budeme postupovat:

1. V malém hrnci ohřejte krystalový cukr a med. Nechte je rozpustit a mírně vychladnout.

2. Jemně vmíchejte vejce, všechno připravené koření a dobře promíchejte.

3. Přidejte prosátou hladkou mouku a jedlou sodu. Na silikonové podložce vypracujte ze smíchaných ingrediencí těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, poprašte ho špetkou mouky.

4. Z těsta vykrajujte srdíčka nebo jiné tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5. Připravené perníčky pečte asi 15 minut při teplotě 160 °C.

6. Upečené perníčky nechte vychladnout. Mezitím si připravte polevu.

7. V malé misce vyšlehejte moučkový cukr a rum. Pokud je směs tuhá, můžete ji zředit lžící vody. Vychladlý perník potřete polevou a nechte dobře zaschnout. Perník lze ihned podávat a zaručeně potěší každou návštěvu.