Pokud jste takové lahodné placky ještě nejedli, je nejvyšší čas. Tento recept na lahodné bramborové placky s tuňákem a jogurtovou omáčkou je božský. Určitě si je zamilujete a budete překvapeni, jak chutnají. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Na nic nečekejte a pusťte se do pečení!
Co budeme potřebovat:
- 700 g brambor
- sůl – podle chuti
- 150 g tuňáka v konzervě
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce parmezánu
- 2 lžíce mouky
- 80 g strouhanky
- černý pepř – podle chuti
- muškátový oříšek – podle chuti
Ostatní:
- mouka – na obalení
- olej – na smažení
Dresink:
- 1/2 salátové okurky
- 5-6 listů bazalky
- 150 g bílého jogurtu
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, pak je dejte do mísy, rozmačkejte a udělejte z nich kaši. Přidejte tuňáka z konzervy a promíchejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, posypte parmezánem, moukou a lžící promíchejte. Přidejte strouhanku a znovu promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte také muškátový oříšek.
2. Vytvořte malé kuličky, které obalte v mouce.
3. Smažte je na pánvi s olejem z obou stran dozlatova.
4. Po usmažení je dejte na talíř a mezitím si připravte dresink.
5. Dresink: Polovinu salátové okurky nastrouhejte na struhadle a dejte do mísy. Přidejte lístky bazalky, bílý jogurt a lžící promíchejte. Osolte a opepřete a znovu promíchejte.
6. Podávejte je s velkou chutí a láskou.
7. Dobrou chuť!