Máte chuť na něco slaného, ale nechce se vám jít do obchodu? Nemusíte. Přinášíme vám skvělý recept na domácí lupínky. Jejich příprava vám zabere jen několik minut. Žádné lupínky se nedají srovnávat s těmi domácími.
Co budeme potřebovat:
- 3 brambory
- 4 lžíce pšeničné mouky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- olivový olej
- rozmarýn
Dresink:
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 špetka soli
- 1 špetka cukru
- olivový olej
Na natírání:
- olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nakrájejte na struhadle nebo na tenká kolečka.
2. Brambory vložte do mísy a zalijte je vodou. Nechte je v ní 10 až 15 minut plavat.
3. Pšeničnou mouku dejte na talíř, osolte, opepřete, posypte mletou červenou paprikou a lžící promíchejte.
4. Bramborové lupínky slijte a zabalte je do utěrky, aby se osušily.
5. Poté je vložte do mísy. Lupínky osolte, zalijte olivovým olejem a natrhejte rozmarýn. Promíchejte rukama.
6. Bramborové lupínky obalte v mouce spolu s ostatními přísadami.
7. Položte je na plech s pečicím papírem.
8. Pečte je v troubě 10-12 minut při 200 °C.
9. Dresink: Na talíři smíchejte bílý jogurt, kečup, hořčici, jablečný ocet, přidejte trochu soli a cukru, pokapejte olivovým olejem a lžící promíchejte.
10. Po uplynutí doby zkontrolujte bramborové lupínky, pokud jsou upečené, vyjměte je z trouby a potřete olivovým olejem.
11. Pečte další 3-4 minuty při 200 °C.
12. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.