Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí

Máte chuť na něco slaného, ale nechce se vám jít do obchodu? Nemusíte. Přinášíme vám skvělý recept na domácí lupínky. Jejich příprava vám zabere jen několik minut. Žádné lupínky se nedají srovnávat s těmi domácími.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji - připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

Co budeme potřebovat:

  • 3 brambory
  • 4 lžíce pšeničné mouky
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • mletá červená paprika – podle chuti
  • olivový olej
  • rozmarýn

Dresink:

  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
  • olivový olej

Na natírání:

  • olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. Brambory nakrájejte na struhadle nebo na tenká kolečka.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

2. Brambory vložte do mísy a zalijte je vodou. Nechte je v ní 10 až 15 minut plavat.

3. Pšeničnou mouku dejte na talíř, osolte, opepřete, posypte mletou červenou paprikou a lžící promíchejte.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

4. Bramborové lupínky slijte a zabalte je do utěrky, aby se osušily.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

5. Poté je vložte do mísy. Lupínky osolte, zalijte olivovým olejem a natrhejte rozmarýn. Promíchejte rukama.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

6. Bramborové lupínky obalte v mouce spolu s ostatními přísadami.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

7. Položte je na plech s pečicím papírem.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

8. Pečte je v troubě 10-12 minut při 200 °C.

9. Dresink: Na talíři smíchejte bílý jogurt, kečup, hořčici, jablečný ocet, přidejte trochu soli a cukru, pokapejte olivovým olejem a lžící promíchejte.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

10. Po uplynutí doby zkontrolujte bramborové lupínky, pokud jsou upečené, vyjměte je z trouby a potřete olivovým olejem.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

11. Pečte další 3-4 minuty při 200 °C.

12. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.

Bramborové lupínky v sáčcích už nekupuji – připravte si domácí
Zdroj: Ricette Fresche

VIDEO NÁVOD: