Dnes vám ukážeme další výjimečný recept na naše oblíbené vepřové maso. Konkrétně se jedná o vepřovou panenku ve slaninovém kabátku. Jako přílohu podáváme pečený květák s kurkumou a zelené fazolky na másle. Jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka ve slaninovém kabátu s pečeným květákem s kurkumou a zelené fazolky na másle
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřová panenka
- 2 PL olej
- 150 g plátky slaniny
- 1 ks menší květák
- 200 g zelené fazole
- 2 PL máslo
- sůl, mletá červená paprika, barevný pepř, kurkuma
Jak budeme postupovat:
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Maso po celém povrchu osolte.
- V pánvi na vysokém plameni rozehřejeme olej a masíčko na něm zprudka restujeme, dokud se nezatáhne a nevytvoří se zlatohnědé zbarvení. Panenku otáčíme a proces opakujeme na 3 až 4 stranách a také na obou koncích, tak aby byla kompletně uzavřena.
- Opečenou panenku na povrchu lehce posypte mletou paprikou a čerstvě mletým barevným pepřem.
- Následně ji zavineme do slaninky. Začneme na jednom konci a postupně obtáčíme jednotlivé plátky v přibližně stejné tloušťce po celé délce až k opačnému konci.
- Zabalenou panenku pečte pomalu v troubě asi 20 minut.
- Mezitím si připravte květák, který omyjte a rozdělte na menší růžičky. Vařte je 2 až 3 minuty v horké vodě a přendejte do malé zapékací misky. Horký květák smíchejte s trochou másla, solí a asi půl lžičkou kurkumy. Vše dobře promíchejte a vložte do trouby.
- Ve stejné vodě jako květák uvařte fazolky do měkka. Osušte je a promíchejte s trochou soli a másla.
- Panenku nakrájejte na plátky a podávejte s květákem a fazolkami.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na vepřovou panenku ve slaninovém kabátu i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na plněné vepřové kapsy s oblíbenou přílohou, které Vás okouzlí.