Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na karamelový dezert s mandlemi je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru
- 120 g rozpuštěného margarínu nebo másla
- 200 g mletých sušenek
Krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 50 g cukru
- 200 ml mléka
- 200 g karamelových bonbonů s lískovými oříšky
- 300 ml mléka
- 800 g hustější zakysané smetany
Pro zdobení:
- mandlové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Do oválné mísy dejte vejce a cukr. Vyšlehejte a vytvořte pěnu. Přidejte rozpuštěný margarín nebo máslo a krátce promíchejte. Poté přisypte mleté sušenky a vše důkladně promíchejte.
2. Na dno formy o průměru 26 cm položte mastný papír. Směs protřepejte a rozdělte.
3. Do oválné mísy dejte vanilkové pudinky, cukr a mléko. Míchejte metličkou.
4. Karamelové bonbony s lískovými oříšky vložte do hrnce a zalijte mlékem. Vařte, dokud se nerozpustí. Vyjměte a přidejte připravený pudink. Vše znovu přiveďte k varu a míchejte, dokud nezhoustne.
5. Odstavte a do horké směsi vmíchejte hustější zakysanou smetanu.
6. Krém ihned rozetřete na těsto.
7. Posypte mandlovými lupínky a dejte péct do předehřáté trouby na 35 minut při 170 °C.
8. Poté zvyšte teplotu na 180 °C a pečte 10 minut s troubou nahoře.
9. Vyjměte koláč z trouby a nechte ho vychladnout.
10. Vyjměte z formy a položte na talíř.
11. Podávejte s láskou a skvělou chutí!