Pečené kaštany! Velmi lahodné a chutné

Nic nedefinuje podzim tak jako lahodné horké kaštany. Jedlé kaštany osolte. Kaštany podávejte s chutí.

Pečené kaštany! Velmi lahodné a chutné
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • jedlé kaštany
  • sůl

Jak budeme postupovat:

1. Rychlovarnou troubu předehřejte na 200 °C.

2. Kaštany na špičce příčně rozřízněte. Řezy by měly být hluboké asi 4 až 5 mm, aby se při pečení krásně loupaly, a to jak s vnější (silnější), tak s vnitřní (tenčí) slupkou.

3. Pokrájené kaštany zalijte studenou vodou, přidejte trochu soli a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, kaštany slijte a přendejte je na plech, do sklokeramické misky nebo do dortové formy.

4. Pečte v troubě asi 15 minut, a když je vyndáte, přikryjte je utěrkou a nechte je jemně vychladnout (asi 10 minut).