Nic nedefinuje podzim tak jako lahodné horké kaštany. Jedlé kaštany osolte. Kaštany podávejte s chutí.
Co budeme potřebovat:
- jedlé kaštany
- sůl
Jak budeme postupovat:
1. Rychlovarnou troubu předehřejte na 200 °C.
2. Kaštany na špičce příčně rozřízněte. Řezy by měly být hluboké asi 4 až 5 mm, aby se při pečení krásně loupaly, a to jak s vnější (silnější), tak s vnitřní (tenčí) slupkou.
3. Pokrájené kaštany zalijte studenou vodou, přidejte trochu soli a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, kaštany slijte a přendejte je na plech, do sklokeramické misky nebo do dortové formy.
4. Pečte v troubě asi 15 minut, a když je vyndáte, přikryjte je utěrkou a nechte je jemně vychladnout (asi 10 minut).