Čokoládovou pěnu připravíte z pouhých 2 ingrediencí za 15 minut! Je měkký, nadýchaný, jemný, mírně sladký a vynikající!
Co budeme potřebovat:
- 120 ml smetany na 30-35 % šlehačky
- 45 g hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte hořkou čokoládu na kousky a vložte ji do žáruvzdorné misky. Zcela ji rozpusťte v bain-marie. Nechte mírně vychladnout.
2. Smetanu ke šlehání (studenou, čerstvě vyndanou z lednice) nalijte do hluboké mísy. Šlehejte mixérem, dokud se neobjeví měkké špičky.
3. Poté rozpuštěnou čokoládu vmíchejte do šlehačky pomocí mixéru na nízké otáčky.
4. Získanou pěnu přelijte do zdobícího sáčku a opatřete jej hvězdicovou tryskou. Vložte je do smetanových nádob nebo jiných vhodných misek.
5. Pokud chcete, ozdobte je kakaovým práškem.
6. Pěnu uložte na 2-3 hodiny do chladničky.
7. Pak ji s velkým potěšením podávejte!