Borůvková koláč! Delikatesa

Sladkou pochoutku lze “vykouzlit” snadno, rychle a bez pečení. Tento lahodný dezert, v němž hlavní roli hrají borůvky, vás o tom přesvědčí. Borůvky jsou velmi zdravé a chutné. Tento recept je delikátní a úžasný. Ideální pro návštěvu. Můžete podávat s lahodnou kávou nebo čajem.

Borůvková charlotte! Delikatesa
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 12 dlouhých cukrářských piškotů
  • 250 g měkkého smetanového sýra
  • 250 g Mascarpone
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 300 g borůvek
  • 500 ml smetany ke šlehání

Jak budeme postupovat:

1. Dlouhé cukrářské piškoty rozkrojte napůl a vyložte jimi stěny dortové formy.

2. Do mísy dejte tvaroh, mascarpone, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a dobře promíchejte. Rozmixujte 200 g borůvek a přidejte je do krému. Ušlehejte 250 ml smetany ke šlehání a lehce ji vmíchejte do krému. Krém rozetřete na dno dortové formy, aby sušenky zůstaly na svém místě.

3. Do zbylé smetany ke šlehání přidejte vanilkový cukr a ušlehejte. Na borůvkový krém rozetřete šlehačku a posypte ji zbylými borůvkami. Vložte do chladničky na nejméně 2 hodiny.