Jemné odpařené těsto plněné jemnou zmrzlinou. Mňam! Pokušení a potešení pro malé i velké. Nemůžete jim odolat!
Co budeme potřebovat:
- 250 ml vody
- 50 g másla
- 1/2 lžičky soli
- 150 g hladké mouky
- 4 ks vajec
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
Krém:
- 500 ml smetana ke šlehání
- 1 plechovka slazeného kondezovaného mléka
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přidejte mouku najednou a míchejte, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Když se na dně hrnce začne tvořit bílý povlak a těsto má tvar koule, přendejte ho do mísy a nechte vychladnout, aby bylo na dotek vlažné.
2. Předehřejte troubu na 200 °C.
3. Vejce postupně zašlehejte metličkou. Vmíchejte prášek do pečiva. Lžící z těsta vytvarujte malé kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Pečte asi 25 minut dozlatova. Prvních 15 minut troubu neotvírejte. Po vyjmutí z trouby propíchněte špičkou nože spodní stranu každé kuličky a naplňte ji zmrzlinou. Necháme je vychladnout na mřížce.
5. Pro krém ušleháme smetanu, přidáme kondenzované mléko a jemně prošleháme.
6. Krém dáme do zdobicího sáčku a tenkou špičkou jím naplníme kuličky, které necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.