Jakmile jednou ochutnáte domácí knedlík, už nikdy nebudete chtít jiný. Domácí knedlík je domácí a žádný jiný se mu nevyrovná. Už žádné nakupování v obchodech, ale domácí výroba. Tak neváhejte a pusťte se do toho!
Co budeme potřebovat:
- 10 ks housek nebo rohlíků z předchozího dne
- 300 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- 4 lžíce oleje
- 1 ks cibule
- 3 ks vejce
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička prášku do pečiva
Jak budeme postupovat:
1. Chleba nakrájejte na kostičky. Vejce rozšlehejte v mléce, přidejte prášek do pečiva a sůl. Poté směs nalijte na těsto a promíchejte.
2. Očistěte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a osmažte ji na oleji. K závitkům přidejte osmaženou cibuli a nasekanou petrželku a vše dobře promíchejte.
3. Těsto rozdělte na dvě části, každou z nich položte na navlhčený a vymaštěný ubrousek a vytvořte váleček, který zabalte, zavažte a vařte ve vroucí vodě 25 až 30 minut.