Domácí houskové knedlíky

Jakmile jednou ochutnáte domácí knedlík, už nikdy nebudete chtít jiný. Domácí knedlík je domácí a žádný jiný se mu nevyrovná. Už žádné nakupování v obchodech, ale domácí výroba. Tak neváhejte a pusťte se do toho!

Domácí houskové knedlíky
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 10 ks housek nebo rohlíků z předchozího dne
  • 300 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 ks vejce
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Jak budeme postupovat:

1. Chleba nakrájejte na kostičky. Vejce rozšlehejte v mléce, přidejte prášek do pečiva a sůl. Poté směs nalijte na těsto a promíchejte.

2. Očistěte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a osmažte ji na oleji. K závitkům přidejte osmaženou cibuli a nasekanou petrželku a vše dobře promíchejte.

3. Těsto rozdělte na dvě části, každou z nich položte na navlhčený a vymaštěný ubrousek a vytvořte váleček, který zabalte, zavažte a vařte ve vroucí vodě 25 až 30 minut.