Lahodné minidortíky, ve kterých se snoubí jemný krém a čerstvé borůvky. Stejně jako s láskou připravujete minidortíky, tak je s láskou sníte na jedno posezení. Jsou skvělé, velmi chutné a hlavně křehké. Jakmile je vyrobíte, zamilujete si je!
Co budeme potřebovat:
Ťesto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 4 ks žloutku
- 1 KL citronové kůry
Krém:
- 1/2 litru plnotučné mléko
- 3 PL cukr krystalový
- 3 PL hladká mouka
- 3 ks žloutek
- 1 balíček vanilkový pudink
- 200 g másla
- 2 PL vaječný likér
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Prosejte mouku na prkénko a vmíchejte cukr a citronovou kůru. Studené máslo nakrájejte na kostičky a spolu se žloutky je rukama zapracujte do mouky a vypracujte těsto. Vytvarujte bochník, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
3. Těsto rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte kolečka podle velikosti formiček. Těsto vložte do forem. Formy není třeba vymazávat (těsto je dostatečně tučné, aby se nelepilo). Pečte do lehkého zhnědnutí – asi 12 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout. Na mírném ohni zahřejeme 43 dcl mléka. Žloutky, mouku, cukr a pudinkový prášek dobře rozšlehejte ve zbylém mléce a přidejte do ohřátého mléka. Udělejte hustý krém, nechte ho úplně vychladnout a pak do něj zašlehejte změklé máslo a vaječný likér.
5. Košíčky bohatě naplňte krémem, posypte borůvkami a posypte moučkovým cukrem.