Jemně krémové a zároveň úžasně lehké mramorové osvěžení. Sladkokyselé, jemné a neodolatelně chutné. Domácí výroba pro každý letní den. Vyndáte z mrazáku a je to, nemusíte chodit do obchodu. Potěší malé i velké milovníky mražených nanuků.
Co budeme potřebovat:
- 300 g borůvek
- 250 g Mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 70 g cukru krupice
- 50 g cukru krystal
- 1 KL vanilkového extraktu
Jak budeme postupovat:
1. Polovinu borůvek vložte do hrnce a vařte s cukrem krystal a trochou vody, dokud borůvky neprasknou a nepustí barvu. Odstavte z ohně a přeceďte přes síto. Nechte vychladnout.
2. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Vzniklý krém rozdělte na dvě poloviny a do jedné poloviny vmíchejte borůvkovou omáčku. Pak opatrně vmíchejte celé borůvky (zbývající polovinu) do obou krémů (bílého a fialového).
3. Oba krémy střídavě po lžících vrstvíte do formiček na nanuky, abyste vytvořili krásnou mramorovou strukturu. Uzavřete a nechte alespoň 3 hodiny zmrazit.