Domácí nanuky s borůvkami, smetanou a mascarpone

Jemně krémové a zároveň úžasně lehké mramorové osvěžení. Sladkokyselé, jemné a neodolatelně chutné. Domácí výroba pro každý letní den. Vyndáte z mrazáku a je to, nemusíte chodit do obchodu. Potěší malé i velké milovníky mražených nanuků.

Domácí nanuky s borůvkami, smetanou a mascarpone
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 300 g borůvek
  • 250 g Mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 70 g cukru krupice
  • 50 g cukru krystal
  • 1 KL vanilkového extraktu

Jak budeme postupovat:

1. Polovinu borůvek vložte do hrnce a vařte s cukrem krystal a trochou vody, dokud borůvky neprasknou a nepustí barvu. Odstavte z ohně a přeceďte přes síto. Nechte vychladnout.

2. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Vzniklý krém rozdělte na dvě poloviny a do jedné poloviny vmíchejte borůvkovou omáčku. Pak opatrně vmíchejte celé borůvky (zbývající polovinu) do obou krémů (bílého a fialového).

3. Oba krémy střídavě po lžících vrstvíte do formiček na nanuky, abyste vytvořili krásnou mramorovou strukturu. Uzavřete a nechte alespoň 3 hodiny zmrazit.