Jednoduchý, osvěžující koláč, nenáročný na ingredience a rychlý na přípravu díky “hrnečkové” metodě. Citrónová vůně.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek moučkového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1 šálek másla (nakrájeného na kostičky)
Na krém:
- 2 šálky krystalový cukr
- 1/4 lžička soli
- 1/4 šálky hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžička citrónové kůry
- 4 vejce
- 1/2 šálku citrónové šťávy
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
2. Pesto: Do mísy dejte hladkou mouku, sůl, moučkový a vanilkový cukr. Promíchejte a poté přidejte máslo nakrájené na kostičky. Vypracujte “drobenkové” těsto, které přitiskněte na dno a boky plechu. Pečte v troubě asi 15 minut.
3. Krém: Do mísy dejte cukr, mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru. Vše smíchejte a přidejte vejce a citronovou šťávu. Smíchejte a nalijte na těsto. Pečte dalších 30 minut.
4. Po upečení nechte koláč vychladnout a poté jej můžete posypat moučkovým cukrem a nakrájet na kostky.