Kromě lahodné dýňové polévky a sladkého dýňového koláče si můžete připravit také tento úžasný dýňový džem provoněný skořicí… Můžete ho použít do koblih, koláčů, palačinek, do čehokoli. Je opravdu lahodný a chutný.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg dýně hokkaido
- 1 litr vody
- 1 ks pomeranče
- 1 lžička kyseliny citronové
- 1 balení želírovacího cukru 2:1
- 2,5 lžičky mleté skořice
Jak budeme postupovat:
1. Dýni omyjte, odřízněte stopku a rozkrojte na polovinu. Vydlabejte semínka a nakrájejte je na menší kostky. Nakrájenou dýni vložte do hrnce, přidejte vodu a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Občas promíchejte. Poté přidejte pomerančovou šťávu a rozmixujte dýni tyčovým mixérem. Poté přidejte želírovací cukr, mletou skořici a vařte dalších 5 až 10 minut.
2. Horký džem naplňte do čistých zavařovacích sklenic, uzavřete je víčky a otočte je na 10 minut dnem vzhůru.