Nesmírně jemná a lahodná bábovka s jablky – doporučujeme vyzkoušet

Patříte mezi milovníky bábovek? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přímo pro Vás. My si dnes totiž ukážeme, jak si připravit nesmírně jemnou a lahodnou bábovky s jablky. Příprava je jednoduchá a rychlá. Připravte ji svým známým a rodině, určitě si ji zamilují tak jako Vy. Pojďme na to.

BeFunky collage 41
Zdroj: cookpad.com

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 šálky polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 šálek kr. cukru
  • 3/4 šálku oleje
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Na náplň:

  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • pár kapek vanilkové nebo rumové aroma
  • 1 -2 jablka

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si vyšleháme cukr s vejcem do pěny, postupně přidáme všechny přísady (tekuté a sypké).

2)Tvaroh vidličkou smícháme s cukrem, smetanou a aroma.

3) Do vymazané a vysypané formy navrstvíme 3/4 těsta. Na těsto lžící navrstvíme náplň, přikryjeme zbytkem těsta a na vrch uložíme plátky jablek. Pokud chcete mít v bábovce více jablek, klidně můžete kousky přimíchat už do těsta.

4) Vložíme do předem vyhřáté trouby kde pečeme při teplotě 170 stupňů 25 minut. Po 25 minutách přikryjeme alobalem a pečeme ještě 15 minut, odkryjeme fólii a pečeme dalších 15 minut.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na čokoládový dort.

Zdroj receptu: cookpad.com