Máte špatný spánek? Zařiďte si ložnici podle Feng shui

Ložnice by měla být místem klidu a dokonalého oddechu. Pokud ale máte problém se spánkem, je čas na změnu. Zařiďte si ložnici podle čínského umění Feng shui.
máte špatný spánek? zařiďte si ložnici podle feng shui
Zdroj: pexels.com

Feng shui má svůj původ v Číně. V překladu tyto dvě slova znamenají vítr a voda. Úlohou čínského umění geomantie je vytvořit prostředí spojující člověka s okolím, ve kterém se nachází. Tedy i v domě či bytě.

Feng shui dělí svět na 5 elementů – dřevo, oheň, zem, kov a voda. Ty byste měli zapracovat v dané místnosti od nábytku, doplňků, dekorací či zvolené barvy. Využijte vemzu slevovy kod a přetvořte váš domov na nekonečnou oázu pokoje a harmonie.

Feng shui v prostoru

Při organizaci nábytku podle Feng shui obecně platí, že si určíme ústřední prvek v místnosti. V kuchyni to může být kuchyňská linka, v koupelně vana a v ložnici postel. Ten umísťujeme naproti dveřím do místnosti. Nemusí to být ovšem přesně. Kolem něj umísťujeme ostatní nábytek a doplňky.

máte špatný spánek? zařiďte si ložnici podle feng shui
Zdroj: pexels.com

Jak by měla vypadat ložnice dle Feng shui?

Nábytek

Dominantním prvkem v ložnici je postel. Měla by se nacházet oproti dveřím. Ovšem, nohy by při ležení neměly směřovat přímo ke dveřím. Důležité také je, aby byla postel přístupná z obou stran. Navíc, prostor pod postelí by měl zůstat prázdný.

Skříň umístěte na úroveň nohou postele. Noční stolečky, obrazy a další nábytkové doplňky a dekorace byste měli mít v ložnici v párech.

Okno by mělo být umístěné na jedné zdi vzhledem k posteli a zrcadlo směrovat na jinou stranu.

Máte ve posteli jednou společnou matraci? Pokud máte dvě, manželská postel by se měla skládat ze dvou jednolůžkových postelích přisunutých k sobě.

Už dávno váš nábytek nevypadá jako nový? Nenechte si ujít sconto slevový kód a obnovte si váš domov novým minimalistickým nábytkem.

máte špatný spánek? zařiďte si ložnici podle feng shui
Zdroj: pexels.com
Barvy

Vliv barev na naši náladu, myšlení a emoce je dobře známy. U Feng shui platí význam barev dvounásob.

Podle něj jsou do každé místnosti vhodné jiné barvy. Řiďte se nimi nejenom při výběru barev zdi, ale také i nábytku, doplňků či dekorací.

Do ložnice se hodí jemné, světlé odstíny. Skvělým příkladem je modrá, sivá, béžová, růžová či bílá.

máte špatný spánek? zařiďte si ložnici podle feng shui
Zdroj: unsplash.com
Ostatní předměty

Police a závěsné dekorace by se neměly nacházet nad postelí. Ideální je jejich umístění na jiných zdech.

U Feng shui platí, že méně doplňků je více. Zařiďte si ložnici skutečně jenom těmi předměty, které potřebujete.

máte špatný spánek? zařiďte si ložnici podle feng shui
Zdroj: pexels.com

Vyzkoušejte Feng shui nejdříve v ložnici. Zlepšení kvality spánku bude dobrým začátkem. Toto čínské umění dále můžete aplikovat i do ostatních místností vašeho bydlení.