Dýni můžete také rafinovaně zakomponovat do svého oblíbeného dýňového pyré. Je to netradiční, ale velmi chutné a zdravé. Určitě si je připravte, budete příjemně překvapení. Zamilujete si je!
Co budeme potřebovat:
- 150 g dýňového pyré
- 170 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 ks vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- mletá skořice – podle chuti
- olej nebo máslo na opékání
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si dvě misky. Dýňové pyré, mléko, vejce, olej a med dejte do jedné směsi. Vše dobře promíchejte. Ostatní přísady dejte do druhé mísy a promíchejte.
2. Poté přelijte mísu se suchými přísadami do tekuté směsi a dobře promíchejte. Těsto nechte 10 minut odpočinout.
3. Lívance pečte na rozpálené pánvi s trochou oleje nebo másla.
4. Podávejte podle chuti, například s kouskem čerstvého másla, posypané křupavými pekanovými ořechy a pokapané sladkým javorovým sirupem. Skvěle chutnají i se lžící šlehačky nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.