Sladké dýňové lívance – Malí i velcí si je zamilují

Dýni můžete také rafinovaně zakomponovat do svého oblíbeného dýňového pyré. Je to netradiční, ale velmi chutné a zdravé. Určitě si je připravte, budete příjemně překvapení. Zamilujete si je!

Sladké dýňové lívance! Malí i velcí si je zamilují
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 150 g dýňového pyré
  • 170 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • mletá skořice – podle chuti
  • olej nebo máslo na opékání

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si dvě misky. Dýňové pyré, mléko, vejce, olej a med dejte do jedné směsi. Vše dobře promíchejte. Ostatní přísady dejte do druhé mísy a promíchejte.

2. Poté přelijte mísu se suchými přísadami do tekuté směsi a dobře promíchejte. Těsto nechte 10 minut odpočinout.

3. Lívance pečte na rozpálené pánvi s trochou oleje nebo másla.

4. Podávejte podle chuti, například s kouskem čerstvého másla, posypané křupavými pekanovými ořechy a pokapané sladkým javorovým sirupem. Skvěle chutnají i se lžící šlehačky nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.